Pilnīgi jauns lamināts uzbrieda mitruma dēļ. Kritu jau izmisumā, bet gudra draudzene pateica, kā to glābt

Lamināts ir bieži sastopams mūsdienu interjerā. Tas izskatās labi un iederas jebkurā stilā. Turklāt krāsu un cenu ir pietiekami daudz katrai gaumei un budžetam. Tomēr tie, kas dzīvo ar lamināta grīdu, zina, cik viegli to var sabojāt. Šodien mēs pastāstīsim par to, kā rīkoties, ja lamināts uzbriest.

Ko darīt, ja lamināts uzbriest

Vispirms apskatīsim, kāpēc tas vispār rodas. Protams, galvenais iemesls ir mitrums. Galu galā lielākā daļa lamināta modeļu nav ūdensizturīgi. Viņi nepieļauj plūdus un pat pārmērīgu mitrumu. Šī iemesla dēļ uz pārklājuma virsmas var parādīties burbuļi.

Bieža vaininiece ir veļas mazgājamās mašīnas vai trauku mazgājamās mašīnas noplūde. Tāpat par cēloni var kļūt dzīvnieku bļodas, kas visu laiku stāv vienā vietā. No tām notek ūdens un paliek uz grīdas. Tas pats attiecas uz slapjiem apaviem. Kopumā tas ir viss, no kā uz pārklājuma var nokļūt mitrums. Lai novērstu grīdas uzpūšanos, pietiek atbrīvoties no mitrumu raisoša iemesla.

Taču ir situācijas, kad ūdens noplūdi uzreiz nekonstatējam. Tad grīda uzbriest un ir pārklāta ar burbuļiem. Raugoties uz šādu skatu, jūs ātri zaudējat cerību, bet visu var labot. Šim nolūkam ir vienkāršs un uzticams triks.

Kā glābt lamināta grīdas segumu

Jāsāk ar to, ka jānoņem viss ūdens. Rūpīgi nosusiniet lamināta virsmu ar drānu. Gadās, ka pēc žāvēšanas lamināts pats atgriežas sākotnējā formā. Ja brīnums nenotika, pārejiet uz nākamo soli.

Paņemiet kokvilnas dvieļus vai drānu. Tam jābūt kaut kam pietiekami plānam, bet tajā pašā laikā no dabīga materiāla. Ir svarīgi, lai audums nekust augstas temperatūras ietekmē.

Lasi arī: Kļūdas laistot dārzu karstās dienās, kas var sabojāt ražu

Tagad paņemiet gludekli un iestatiet temperatūru uz vidējas jaudas. Noteikti bez tvaika, jo tas ir tikai liekais mitrums. Izklājiet audumu uz burbuļa un vairākas reizes pārlaidiet pāri ar gludekli. Esiet uzmanīgi, lai nesadedzinātu grīdas virsmu. Ik pa laikam kontrolējiet, kas notiek zem auduma. Pēc pāris minūtēm visam vajadzētu atgriezties iepriekšējā formā. Šī ir atbilde uz jautājumu, ko darīt, ja lamināts ir uzbriest.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment